Feiten over chronische pijn

      Geen reacties op Feiten over chronische pijn

Wanneer iemand langer dan drie maanden last heeft van pijn in of op het lichaam dan spreken we van chronische pijn. Chronische pijn kan iemands hele wereld op de kop zetten. Zo kan iemand van sportief en actief iemand opeens veranderen naar iemand die bijna nergens meer zin in heeft en het liefst thuis in zijn bed blijft liggen. Het kan moeilijk zijn om hier begrip voor op te brengen omdat niet alle chronische pijn duidelijk zichtbaar is. Dit komt de relatie van iemand met chronische pijn met zijn of haar omgeving niet ten goede.

Feiten over chronische pijn

De gemiddelde leeftijd van mensen met chronische pijn is 50 jaar oud. Zeven op de tien patiƫnten zijn vrouwen en de meest voorkomende klacht is lage rugpijn. Artrose is de meest voorkomende oorzaak van chronische pijn. 70% van de mensen met chronische pijn heeft last van slapeloosheid en/of somberheid. Deze feiten spiegelen ons een beeld voor van een erg vervelde en ongrijpbare aandoening die diepgaande effecten kan hebben op iemands leven.

Gevolgen chronische pijn

Zoals hierboven als beschreven werd kunnen de gevolgen van chronische pijn op iemand leven enorm zijn. Het kan bijvoorbeeld doorwerken tot bij iemand op de werkvloer. Zo geeft bijvoorbeeld 28% van de mensen met chronische pijn aan dat ze bezorgd zijn dat ze door hun chronische pijn geen cariere kunnen maken. Dit is natuurlijk een ontzettend hoog cijfer. Geen carriere maar wel dag en nacht pijn. Wat een verschrikking. Chronische pijn kan ook weerslag hebben op iemands gezinsleven. Zo geeft 47% van de mensen aan dat chronische pijn een negatieve invloed heeft op hun relatie met familie en vrienden. Dan hebben we het nog geen eens gehad over een relatie met een eventuele partner. Chronische pijn kan zowel fysiek als lichamelijk contact ernstig in de weg komen te staan, zelfs tot in de slaap kamer aan toe.

Voorkomen chronische pijn

Omdat de meeste chronische pijn in lage rugpijn zit is een goede bureaustoel of bureau van levensbelang. Dit bepaalt uw houding en uw houding bepaalt de gezondheid van uw rug. Het is dan ook erg aan te raden een goede dan wel ergonomische bureaustoel uit te kiezen bijvoorbeeld een Swopper. Ook kunt u bijvoorbeeld in beweging blijven door middel van een bureaufiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *